2012年9月3日星期一

黃宗澤《好心作怪》造型

黃宗澤回歸 大眼袋載情傷



黃宗澤(Bosco)和胡杏兒早前突然宣佈分手,Bosco即離開香港到台灣及日本拍劇,昨日他返回無綫試造型,Bosco明顯為情消瘦不少。有指杏兒豪花1,600萬買新屋搬離Bosco家,雖然他祝福舊愛買樓,但表現明顯酸溜溜。

宣佈與胡杏兒的8年情玩完後,黃宗澤早前離港飛往台灣開工拍《麵包樹上的女人》,之後再到日本鹿兒島拍攝,昨日終於在香港出現,回到將軍澳電視廣播城為新劇《好心作怪》試造型。之前有傳Bosco為情傷消瘦20磅,昨日見他的確瘦了一圈,又有大眼袋。

黃宗澤《好心作怪》造型
Bosco昨日現身試造型,瘦削面龐配大眼袋,一字記之曰「殘」。

黃宗澤《好心作怪》造型


一向手瓜起的Bosco(上圖),失戀暴瘦幾近20磅,手臂像被人削了一截。《忽然1周》圖片

怕提翻撻胡杏兒


Bosco表示今日正式拍新劇,提到他情傷暴瘦,Bosco回應:「冇咁誇張,已經肥番啲,我一向有keep fit。」Bosco自稱經常時肥時瘦,皆因有做運動。是否情傷無胃口?他即雙手合十只說多謝,是否以做運動忘卻情傷?Bosco稱做運動只為健康,總之目前專心工作。

有指Bosco想翻撻杏兒,他只說:「呢啲遲啲先講,唔怕同杏兒撞見,唔會面左左,因為仲係朋友。」Bosco透露早前在鹿兒島開工,有較多時間休息,是否已想清楚怎樣處理與杏兒的關係?他重申:「我只係諗工作,諗吓套劇點做。」是否暫時不拍拖?他表示一切聽天由命。

當問到杏兒豪花1,600萬買下長沙灣郝德傑山兩個相連單位,以搬離和Bosco現時相鄰的單位,Bosco聞言明顯酸溜溜說:「咁恭喜佢買到樓,如果合作都冇問題,一定可以,演情侶都OK,因為大家都係專業。」

睇好馬國明封帝


此外,提到無綫有意搞觀眾投票選視帝,今年Bosco主演的《護花危情》收視理想,有機會角逐視帝,但他卻說:「我反而覺得馬國明呼聲高,因為佢喺《On Call36小時》做得好又有好收視。」

Orignal From: 黃宗澤《好心作怪》造型

沒有留言:

發佈留言